Δρ. Άρτεμις Κύρκου

Αρχιτέκτων Μηχανικός, Εντεταλμένη Διδάσκουσα

Αρχιτέκτων Μηχανικός (ΑΠΘ), Μηχανικός Μορφολογίας & Αναστήλωσης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), Διδακτορικό στον Σχεδιασμό Χώρων Υγείας για παιδιά, Μεταδιδακτορική Έρευνα στον Σχεδιασμό Δημόσιων Χώρων στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων

Άρτεμις Κύρκου: είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια» στη Θεσσαλονίκη, του Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), του Τμήματος Αρχιτεκτόνων (ΑΠΘ). Το 2019 ολοκλήρωσε τη Διδακτορική της Διατριβή και το 2021 ολοκλήρωσε τη Μεταδιδακτορική της Έρευνα με υποτροφία του ΕΛΚΕ ΑΠΘ. Το επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζει στην αρχιτεκτονική σύνθεση και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, τον σχεδιασμό θεραπευτικού περιβάλλοντος, τον ρόλο του τοπίου ως εργαλείο στην αρχιτεκτονική σύνθεση. Εκτός από τη διδασκαλία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στο εφαρμοσμένο αρχιτεκτονικό έργο της συμπεριλαμβάνονται χώροι υγείας, εκπαίδευσης, αναψυχής, εμπορίου και εσωτερικός σχεδιασμός ιδιωτικών και δημόσιων χώρων με ιδιαίτερη έμφαση στο συνολικό περιβάλλον και την ατμόσφαιρα. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εκφράζεται με δημοσιεύσεις άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, κεφάλαια σε επιστημονικούς συλλογικούς τόμους, δημοσιεύσεις και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια, ημερίδες, αρχιτεκτονικά εργαστήρια και επιτροπές διαγωνισμών. Είναι μέλος της UIA (Union Internationale des Architectes – International Union of Architects) και αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο αρχιτεκτονικό πρόγραμμα εργασίας «Αρχιτεκτονική και Παιδί». Επί του παρόντος, διδάσκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής ως εντεταλμένη διδάσκουσα.

Αρχιτεκτονική σύνθεση, Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, Θεραπευτικό περιβάλλον, Ρόλος του τοπίου στον σχεδιασμό

1 Μεταδιδακτορική έρευνα, 1 Διδακτορικό, 17 Δημοσιεύσεις σε Επιστ. Περιοδικά, 2 Κεφάλαια σε Συλλογικούς Επιστημονικούς Τόμους, 10 Δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια, 8 Αναφορές (Citations)

1 υποτροφία για την εκπόνηση Πρωτότυπου Καλλιτεχνικού / Αρχιτεκτονικού έργου σε επίπεδο αντίστοιχο της Μεταδιδακτορικής έρευνας της επιτροπής ερευνών του Α.Π.Θ. για το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ (2019)

Ενδεικτικό Portfolio μελετών