----- ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΣΠΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ -------   ------ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΣΩΤ-ΑΡΧΙΤ & LOGO ANIMATION ------

Σπύρος Κόκκινος

Εικαστικός Καλών Τεχνών - Μέλος ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό)

Εικαστικός της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ με συνέχεια προπτυχιακών σπουδών (υποτροφία ΙΚΥ) στην Ακαδημία Τέχνης του Ντίσελντορφ Γερμανίας.

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1967 όπου ζω με την οικογένεια μου. Είμαι πτυχιούχος  της Σχολής Καλών Τεχνών του  Α.Π.Θ (Β.Π 8,82). Το  1992-93 υπήρξα Υπότροφος ΙΚΥ στην Ακαδημία Τέχνης   του Ντίσελντορφ .

Από 1/6/2019 μετατάχθηκα σε θέση ΕΔΙΠ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής  της Σχολής Επιστημών  Σχεδιασμού (Πανεπιστημιούπολη Σερρών) από τη Β΄θμια Εκπαίδευση (1998-2019). Τα Ακαδ. έτη 2009-2019 εργάστηκα ως Εργαστηριακός Συνεργάτης/ Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο Τμήμα ΕΑΔΣΑ του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας .                               

Η εικαστική μου πορεία πλαισιώνεται με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό με αναφορές και δημοσιεύσεις  στον Ελληνικό και Ξένο τύπο. Έχω επιμεληθεί  εικαστικά εξώφυλλα και ειδικές εκδόσεις ποιητικών συλλογών.  Το 2003 συμμετείχα με σχέδια-μελέτες στην 10η ετήσια έκδοση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

   Συνεργάστηκα επί σειρά ετών με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και πολλά έργα μου ανήκουν σε συλλογές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ασχολήθηκα  με τη δημιουργία ειδικών εικαστικών εγκαταστάσεων στη διακόσμηση εμπορικών χώρων και εκθεσιακών περίπτερων.

  • Καλλιτεχνικό έργο με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό
  • Επιμέλεια εικαστικών εξώφυλλων και ειδικών εκδόσεων ποιητικών συλλογών
  • Συμμετοχή σε σχέδια - μελέτες Μουσείων
  • Ειδικές εικαστικές εγκαταστάσεις στη διακόσμηση εμπορικών χώρων και εκθεσιακών περίπτερων

 

 

---

Πληροφορίες

email

spyroskokkinos95@gmail.com

Ανακοινώσεις

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΙΙ

https://ia.ihu.gr/wp-content/uploads/2021/05/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΛ.ΣΧ..docx

Έναρξη ανακοινώσεων

Οι ανακοινώσεις του Διδάσκοντα Σπύρου Κόκκινου θα αναρτώνται σε αυτό…

Αρχείο ανακοινώσεων

Μαθήματα

ΕΑ412 - ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΕΑ

ΚΕ506Ε - ΚΕΡΑΜΙΚΗ (ΕΑΔΣΑ)

Ενδεικτικό Portfolio μελετών