----- ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΣΠΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ -------   ------ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΣΩΤ-ΑΡΧΙΤ & LOGO ANIMATION ------

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής στο ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ

 

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 οι φοιτητές/τριες που παρακολουθούν το επιλεγόμενο μάθημα της «Σκηνογραφίας Ι» (ΣΤ’ εξάμηνο) πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, όπου η ενδυματολόγος κα Β. Κουνούπη, μέσα από την εμπειρία της και την προσωπική της οπτική παρουσίασε τη διαδικασία μετάβασης σχετικά με το θεατρικό ένδυμα / κοστούμι με τίτλο «Από το θεατρικό κείμενο …στη θεατρική σκηνή».

Αναλυτικότερα, η κα Κουνούπη αναφέρθηκε τόσο σε όλα τα στάδια και τις διαδικασίες που μεσολαβούν ώστε να  προκύψει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα θεατρικού ενδύματος σε μια παράσταση, όσο και στην απαραίτητη συνεργασία του ενδυματολόγου με τις υπόλοιπες ειδικότητες. Οι φοιτητές/τριες υπό την καθοδήγηση της κας Κουνούπη, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του θεάτρου, να της απευθύνουν ερωτήσεις και μέσα από μία διαδραστική διαδικασία να εκφραστούν ελεύθερα δημιουργώντας τις δικές τους ενδυματολογικές προτάσεις θεατρικών κοστουμιών, έχοντας αποκλειστική πρόσβαση στο βεστιάριο του θεάτρου.

 

η Διδάσκουσα,

Dr. Άρτεμις Κύρκου

αρχιτέκτονας